Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre masca de protecție pe stradă: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porți mască”


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat detalii, joi, despre obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie, precizând că cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție.

Copiii trebuie să poarte mască pe stradă

Cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție, anunță Lucian Bode. Toate regulile, însă, vor trebui respectate și de către copii.

Am luat o serie măsuri pentru a proteja viață cetățenilor în actualul context pandemic, cel mai complicat de la începutul pandemiei. Ne apropiem de un bilanț catastrofal, peste 500 morți ultimele 2 zile.

Am decis să achiziționăm de urgență medicamente pentru bolnavii de COVID. Am cerut să beneficiem de concentratoare oxigen", a precizat Bode.

Când se poartă masca pe stradă

Reglementarea oficială spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu", a explicat ministrul de Interne.


Comentarii Facebook