Joi 2 Decembrie

Mihăilă cere centralizarea paturilor din spitale. „Tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și tinerii"


Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut o centralizare a numărului de paturi la nivel județean, ce pot fi alocate îngrijirii copiilor, inclusiv pentru ATI pediatrie, având în vedere că tulpina Delta afectează tot mai mulţi minori.

Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

De asemenea, ministrul Sănătății a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, presei.

Solicitarea lui Mihăilă a fost făcută într-o videoconferință comună cu secretarul de stat MAI Raed Arafat, cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene și cu managerii spitalelor implicate în îngrijirea pacienților COVID-19.


Comentarii Facebook