Medic: E plin de tineri și copii în spitale. Nu vin de frică la medic


Jumătate dintre persoanele internate acum în spital din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sunt persoane mult mai tinere decât erau în valurile precedente, susține expertul în sănătate publică Emilian Imbri. Potrivit medicului, secțiile de Terapie Intensivă sunt pline de bolnavi pentru că tinerii se tem să meargă la doctor și stau acasă până când boala se agravează.

Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”, a declarat medicul, la Digi 24.

Emilian Imbri a explicat că a treia doză de vaccin nu va îmbunătăți foarte mult situația.

Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidități, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii și persoanele bolnave”, a adăugat medicul.

Comentarii Facebook