Duminica 28 Aprilie

Măsură nouă adoptată de Guvern pentru sprijinirea pacienților oncologici: Acces gratuit la diagnostic și pentru cei neasigurați


Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o nouă hotărâre  care completează pachetul de legi menite să susțină Planul Național de Combatere a Cancerului. 

„Practic, se organizează reţeaua de profil oncologic pe diverse paliere de îngrijiri, cu accent pe abordarea multidisciplinară şi integrată a cancerului, pentru uniformizarea practicii medicale în sistemul românesc de sănătate”, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Legea prevede accesul tuturor pacienților  la diagnostic oncologic, indiferent de calitatea lor de asigurat. Astfel oricine va putea să beneficieze de screening pentru cancer, pentru a depista boala cât mai repede și pentru a putea începe tratamentul imediat.

,,Actul normativ adoptat Executiv prevede că asigurarea serviciilor medicale necesare în vederea diagnosticului de cancer pentru persoanele care nu beneficiază de asigurare socială de sănătate se face din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul FNUASS (Fondul National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate)", au explicat reprezentanții Executivului.


Comentarii Facebook