Loteria vaccinaţilor: Statul care oferă 1 milion de euro la cinci persoane care au făcut vaccinul anti-COVID


Guvernatorul statului Ohio a anunțat o loterie prin care, în următoarele cinci săptămâni, în fiecare miercuri, statul va da câte un milion de dolari unei persoane care s-a vaccinat anti-covid măcar cu prima doză.

Aproximativ 36% din populatia din Ohio este complet vaccinată pentru COVID-19, iar autorităţile vor ca acest procent să fie mai mare – aşa că lansează Ohio Vax-a-Million, o serie de cinci loterii de 1 milion de dolari deschise doar pentru adulţii care au primit cel puţin o doză de vaccin. 

Știu că unii ar putea spune: ‘DeWine, ești nebun! Ideea de a trage la sorți un milion de dolari este o risipă de bani’. Dar adevărata risipă, la acest stadiu al pandemiei – când vaccinul este accesibil pentru toți cei care îl doresc – este un deces provocat de Covid-19”, a afirmat Mike DeWine, guvernator republican al acestui stat din nordul SUA.

În ceea ce priveşte adolescenţii vaccinaţi în stat, cinci burse complete pentru colegiile publice vor fi puse la dispoziţie pentru ei, relateaza Columbus Dispatch.

Guvernatorul Mike DeWine a anunţat detaliile miercuri într-o ştire televizată, apoi din nou pe Twitter; el a mai spus că majoritatea centrelor de sănătate publică pentru coronavirus se vor încheia pe 2 iunie, potrivit ABC News.

Lider mondial în vaccinarea împotriva COVID-19, SUA a vaccinat 58,7% din populația sa adultă, președintele Joe Biden stabilind ca obiectiv 70% dintre adulți vaccinați până pe 4 iulie, Ziua Independenței. Cu toate acestea, vaccinarea a încetinit în ultimele săptămâni, iar oficialii din sănătate cred că de vină este ezitarea în rândul unor americani.


Comentarii Facebook