Îngrijorător! La două săptămâni de la Electric Castle, rata de incidență COVID-19 din Bonțida a depășit orice așteptare: 10 cazuri la mia de locuitori


Incidența cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în comuna clujeană Bonțida, la aproape două săptămâni de la festivalul Electric Castle, rata de îmbolnăvire din localitate fiind cea mai mare din județ.

Potrivit DSP Cluj, incidența COVID-19 la Bonțida este, miercuri, 27 iulie, de 11,77 la mia de locuitori după ce marți fusese de peste 10 la mia de locuitori.

56 de persoane din Bonțida, confirmate cu COVID-19

La Cluj-Napoca, rata incidenței se apropie de 10 la mia de locuitori, fiind miercuri de 9,40. Asta înseamnă că în municipiu sunt confirmate pozitiv, nu mai puțin de 3.166 de persoane.

Situația a devenit îngrijorătoare

Situația este îngrijorătoare mai ales în perspectiva UNTOLD, care începe săptămâna viitoare, în 4 august. Dacă se menține acest trend crescător, peste o săptămână putem ajunge la 15 cazuri la mia de locuitori la Cluj-Napoca. Nu ar trebui ca autoritățile să asiste pasive la această creștere. COVID-ul nu a dispărut, boala încă are efecte asupra sănătății oamenilor. Variantele actuale sunt foarte contagioase iar transmiterea, dacă se adună sute de mii de oameni în același loc, poate duce la mari probleme în sistemul de sănătate”, adeclară un medic infecționist clujean, potrivit cluj24.ro.

Festivalul Electric Castle a avut loc în comuna Bonțida în perioada 13-17 iulie, la eveniment participând, potrivit organizatorilor, peste 270.000 de spectatori.


Comentarii Facebook