Epidemiologul Molnar Geza lansează vești bune despre coronavirus: De ce nu se mai întoarce pandemia!


Epidemiologul Molnar Geza nu crede că vom avea un al doilea val al pandemiei, dar că vor mai fi perioade cu cazuri crescute. 

Nu cred că o să mai crească numărul cazurilor. Este în perioada de scădere a morbidităţii şi a ratei de transmisibilitate. Toată lumea a confirmat că rata de transmisibilitate a coborât sub 1. Este 0,9 până la 1,1, depinde de teritoriu. Epidemia e pe cale de disparţie. Dar nu dispare procesul infecţios. Pot să apară în continuare cazuri, dar trendul de scădere a morbidităţii este neîntrerut şi se continuă mai departe, chiar cu acest episod de 3 zile”, spune Molnar Geza, conform Portalcj.ro.

Valul doi al epidemiei nu va mai exista, dar vor fi infecții. ”Cu toate probabilităţile, în sezonul epidemic de viroze respiratorii, de gripă, deci din noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, o să avem de-a face şi cu infecţii cu coronavirus. (...) Vom rămâne cu coronavirusul probabil ani de zile, dar va deveni episodic, sezonier. Va reveni undeva prin decembrie - ianuarie, după ce îşi va face rondul în emisfera sudică. Deci, nu va fi o situaţie mai gravă sau un val epidemic mai abrupt decât cum a fost”, a mai spus Molnar Geza.

Comentarii Facebook