Miercuri 14 Aprilie

Medicul Alexandru Rafila crede că numărul real de cazuri de COVID-19 este de 10 - 20 de ori mai mare decât cele depistate


Medicul Alexandru Rafila a precizat că cel mai probabil numărul real de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România este de 10 - 20 de ori mai mare decât cel indicat în statisticile oficiale, conform digi24.

Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

România a avut un total de 22.165 de infecţii.

Nu putem să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost”, a explicat Rafila. 

Acesta a spus că în Wuhan au fost testați toți cei 10 milioane de locuitori şi s-au găsit în urma acestei acţiuni mai puţin de 200 de bolnavi. ”Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a insistat el.

Comentarii Facebook