Duminica 28 Aprilie

Demisii în bloc la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca, dacă va fi absorbit de Spitalul Județean Cluj!


Personalul Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca este pregătit să demisioneze, dacă unitatea va fi absorbită de Spitalul Clinic Județean Cluj. Această posibilitate este vehiculată deja de mai bine de un an, având în vedere datoriile și spațiul impropriu ocupat de Institut, în podul de la Clinica Medicală 2.

Acest pod a fost amenajat cu multe sfori trase de profesorul Mihai Lucan, în urmă cu mai bine de 10 ani, dar nu respectă cerințele de securitate la incendii.

Orice soluție care ar afecta statutul juridic sau funcțional al ICUTR Cluj va duce la destrămarea colectivului medical supraspecializat și afectarea gravă a activității de transplant renal din România, atât pe termen scurt cât și lung. 

Orice soluție care menține ICUTR pe același amplasament nu rezolva problema de fond, deoarece întreaga clădire nu poate primi autorizația de securitate la incendiu.

Dezmembrarea ICUTR în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ar avea efecte dezastruoase pentru transplantul renal din România.

O astfel de soluție este respinsă vehement de pacienți și corpul medical și este considerată o ofensă la adresa profesioniștilor în transplant care sunt pregǎtiți să demisioneze în bloc.

Considerăm că beneficiarii actului medical, PACIENȚII, personalul medical și cel sanitar, personalul administrativ și ACTUL MEDICAL trebuie sa primeze.

Menționăm ca Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a trebuit să fie reînființat după comasarea inițială cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș deoarece soluția aleasă s-a dovedit ineficientă pentru asigurarea activității de transplant cardiac. 

Considerăm că astfel de erori trebuie evitate”, precizează angajații, într-un mesaj public.

Comentarii Facebook