Decese suspecte la un spital din Cluj! Bebelușii au murit, iar părinții acuză infecțiile intraspitalicești


În spitalele din România, infecțiile intraspitalicești sunt încă necontrolate, iar nu de puține ori se ajunge la deces. La Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca sunt patru bebeluși care au murit în condiții suspecte, iar părinții au rupt tăcerea. 

În unul din cazuri, în scrisoarea medicală scrie negru pe alb cu ce bacterie a fost infectat, dar spitalul dă vină pe părinţi, conform Observatornews.ro.

Coşmarul părinţilor a început la şase zile de la naşterea Alexandrei. Până atunci, fetiţa, deşi născută prematur, era în stare stabilă. Apoi a fost mutată pe secţia de Terapie de Intensivă. 

După trei-patru zile ne-au spus că este vorba de ceva bacterie intraspitalicească. Prima dată a fost vorba de ficat; antibioticele care i s-au acordat, 2-3 la număr nu au fost date exact pentru bacteria respectivă”, a spus tatăl.

Antibioticele i-au fost date după ureche copilului. Spitalul nu a avut recipiente în care să ia probe de sânge, iar în scrisoarea medicală a fetiţei apar aceste informații negru pe alb. Un recipient de recoltat probe costă 3 lei și poate lucrurile ar fi stat altfel, potrivit Observatornews.ro.

WhatsApp Image 2022-10-12 at 20.58.07.jpeg

Culmea, copila s-a născut la Bistriţa şi, cum era prematură, părinţii au vrut să aibă cele mai bune îngrijiri medicale. Aşa că au cerut să fie transferată la Cluj-Napoca. 

Emanuel este un alt copil decedat după o săptămână. Băiatul familiei Cical s-a născut tot prematur, după ce mama a fost diagnosticată cu COVID şi a suferit o hemoragie. Câteva zile, cei doi copii au fost izolaţi împreună într-o sală de Terapie Intensivă. 

Oana Cical, mama lui Emanuel: ”Dacă copilul meu n-a avut nicio bacterie aşa cum susţine spitalul, de ce m-au izolat cu fetiţa confirmată şi de ce a fost tratat cu o mulţime de antibiotice care se dau pentru infecţii bacteriene severe, de ce?”. 

Emanuel a murit după zile întregi de chin, timp în care părinţii au fost puşi să semneze scheme după scheme de tratament, fără nicio explicaţie.  

Oana Cical, mama lui Emanuel: ”Medicii au început să-mi spună că are un pic de anemie, am semnat tot ce mi se dădea, apoi că trebuie să i se mai introducă un medicament. Pentru ce, lucrurile s-au agravat, a început să i se umfle burtica, a început să se îngălbenească”.

Oana Cical a dezvăluit că cineva i-a spus că cel mic ”a luat o bacterie intraspitalicească foarte rezistentă la antibiotic. În scrisoarea mea medicală nu apare nicăieri nicio infecţie, nu s-a mai recunoscut”:

Familia Todaşcă şi-a pierdut copilul la o săptămână de la naştere în acelaşi spital. În fişa medicală a lui Elias scrie că a luat bacteria e-coli de la mamă. Femeia susţine că atunci când s-a internat nu avea bacteria, ci a luat-o din spital. 

Ilie Todaşcă, tatăl lui Elias: ”I s-a extins infecţia în sânge, de la ecoli a făcut sepsis, apoi hemoragie intracraniană. Au spus că a luat de la mămică ecoli”.

Teodora Toma, avocat: ”Am formulat 3 plângeri penale în numele părinţilor care şi-au pierdut copiii la spitalul de urgenţă. Toate trei sunt pentru ucidere din culpă. Una dintre familii a făcut plângere şi la Ministerul Sănătăţii. Până acum, ministerul a rugat spitalul să facă anchetă internă. Şefa secţiei de neonatologie a refuzat să stea de vorbă cu noi. Iar purtătorul de cuvânt dă vina...pe părinţi”. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Dorel Danciu, a spus că părinții caută ”un ţap ispăşitor. Principalul vinovat e doamna...şi mediul. Domnul Cicală de ce nu şi-a protejat familia? Infecţiile asociate actului medical sunt o realitate. Doamna Cical Oana a ajuns la maternitate prezentând infecția cu virusul  SARS-COV 2, era sub tratament pentru alte afecțiuni, la acest tip de protecție am făcut referire. Parametrii vitali ai născutului prematur  au fost grav afectați de situația medicală a mamei. Copilul nu a avut infecții asociate actului medical. Jurnalistul  Antena 1 nu a publicat nimic din ce am declarat în numele spitalului, a preferat să publice frânturi din discuția avută cu mențiunea off the record”.

Opt copii au murit de la începutul acestui an la spitalul de urgenţă din Cluj-Napoca

Spitalul de urgenţă din Cluj se află în top cinci cu cele mai multe astfel de infecţii. Direcţia de Sănătate Publică nu dat nicio declarație. 

Comentarii Facebook