De ce unii nu se îngrașă, deși par să mănânce mult?


Un cercetător american de la Universitatea din Rhode Island a explicat că există mai multe răspunsuri pentru care unii oameni ce mănâncă mult nu cresc în greutate.

Sunt implicați factori genetici, nutriționali și chiar și de comportament. Și importanța fiecărui factor pentru fiecare individ variază”, a spus Katheleen Melanson, profesor de nutriție la Universitatea din Rhode Island.

Faptul că cineva este văzut ca mâncând mai mult și nu se îngrașă se poate datora faptului că respectiva persoană își echilibrează în rest alimentația. Dacă în timpul zilei mănâncă o pizza uriașă, este probabil ca seara să nu mai mănânce nimic.

Dacă ai măsura caloriile acestor oameni, s-ar putea să nu mănânce la fel de mult pe cât crezi”, a declarat Frank Greenway, director în cadrul Centrului de cercetare biomedicală Pennington. ”Doar că mănâncă alimente cu multe calorii atunci când mănâncă; lucruri pe care alții le consumă în exces”, a mai spus acesta.

Unii oameni se mișcă mai mult, chiar dacă nu sunt atleți”, a continuat Melanson. Orice mișcare în plus, de la urcatul pe scări la mersul pe jos, poate afecta luatul în greutate.

Comentarii Facebook