Asimptomaticii au aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici. În România au fost externați sute de asimptomatici la cerere


România a externat, la cerere pe baza deciziei Curții Constrituționale, sute de bolnavi asimptomatici care aveau coronavirus. 

Numai la Cluj. după ce Curtea Constituțională a României a stabilit că pacienții nu pot fi ținuți în spital fără voia lor, s-au înregistrat 70 de externări la cerere. 

Acum, un studiu sud-coreean arată că persoanele asimptomatice pot purta aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici, ceea ce ar putea explica creșterea numărului de cazuri în ultima lună.

Coreea de Sud a desfăşurat un studiu, la nivel naţional, după ce a reuşit să identifice şi să izoleze cazurile asimptomatice, printr-o campanie de testare în masă, la începutul lunii martie. Studiul a relevat faptul că asimptomaticii poartă aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici, relatează BBC.

Studiul a mai arătat că asimptomaticii păstrează virusul pentru perioade semnificative de timp, chiar dacă scapă de el mai repede decât pacienţii simptomatici. În medie, unui pacient fără simptome specifice îi ia 17 zile să se vindece, în timp ce unuia cu simptome îi ia 19.5 zile.

Cercetătorii au subliniat faptul că studiul lor nu poate determina în ce măsură asimptomaticii influenţează transmiterea acestuia. În teorie, rata transmiterii ar trebui să fie asemănătoare, dacă virusul este prezent în aceleaşi cantităţi, însă sud-coreenii punctează că asimptomaticii nu tuşesc, deci este mai puţin probabil să împrăştie particule în aer, potrivit Mediafax.ro.

Comentarii Facebook