Miercuri 8 Februarie

De ce adaugă unii unt în cafea

 

Un nou obicei prinde teren în rândul celor care beau cafea. Astfel, mulţi oameni nu mai pun în cafea lapte sau zahăr, ci… unt.

 

Această practică a adăugării untului în cafea poate sună un pic ciudat sau chiar nesănătos, dar iată o lista scurtă cu motivele pentru care ar trebui să începi să adaugi şi tu de mâine unt în cafea:

 

1. Untul natural

 

Untul natural, provenit de la vaci păscute, are un raport echilibrat de acizi graşi omega 6 şi omega 3, ceea ce contribuie la reducerea grăsimilor şi a colesterolului. Acest tip de unt este o sursă bogată de vitamina K, care reduce riscul bolilor cardiovasculare, scrie realitatea.net.

 

2. Grăsimi sănătoase

 

Adăugarea de unt la cafea asigura organismului un aport de grăsimi sănătoase care sprijină regenerarea celulelor şi echilibrează producţia de hormoni. Butiratul, acidul gras cu lanţ scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient în prevenirea bolilor neurodegenerative şi a bolilor de inima, în accelerarea metabolismului şi creşterea consumului energetic în organism, demonstrând, totodată, şi proprietăţi anti-inflamatoare, scrie doctorulzilei.ro.

 

3. Arderea grăsimilor

 

Dacă bei această cafea în fiecare dimineaţă, încurajezi corpul să ardă mai multe grăsimi pe toată durata zilei. Acidul linoleic conjugat conţinut de untul de vaci păşunate reduce ţesutul adipos în special în rândul persoanelor supraponderale. Savurezi o cafea bună şi tabietul tău contribuie şi la slăbit! Ce vrei mai mult de-atât?!

 

4. Energie

 

Cafeaua băută astfel te încarcă cu energie pentru întreagă zi şi stimulează funcţia cognitivă. Efectele se instalează în decurs de câteva ore. Această cafea, care conţine grăsimi mai sănătoase chiar şi decât uleiul de cocoş, încurajează corpul să producă cetone, care iau naştere atunci când energia calorică derivă nu din carbohidraţi, ci din grăsimi.

 

5. Mic dejun

 

Puteţi înlocui masă de dimineaţă în întregime cu doar două linguri de unt adăugate la cafea. Astfel câştigi şi timp, mai ales dacă eşti o persoană dinamică şi mai mereu pe fugă.

 

Începe să amesteci puţin unt în cafeaua de dimineaţă şi vei obţine un energizant cremos, savuros şi sănătos care te va pune în mişcare imediat. Dar acesta e doar un pas către o viaţă mai sănătoasă şi o alimentaţie mai eficientă. Urmăreşte-ne în continuare pentru a descoperi mult mai multe secrete despre sănătate şi viaţă!

Comentarii Facebook