Creatorul vaccinului anti-COVID crede că din vară numărul de infectări se va reduce


Ugur Sahin, creatorul vaccinului anti-COVID-19, spune că viața va reveni ușor la normal din vara anului 2021. 

Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă de acest vaccin - poate nu cu 90%, dar poate măcar cu 50% -, însă chiar și așa ar reduce dramatic răspândirea pandemiei”, a declarat Ugur Sahin pentru BBC.

Vaccinul ar putea fi ”la finele acestui an, începutul anului viitor”, iar până în aprilie vor fi produse 300 de milioane de doze.

Impactul va crește apoi, pentru că vara va ajuta la reducerea transmisiei. ”Vara ne va ajuta, pentru că numărul de infectări se va reduce la vară, și este absolut esențial să avem o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei/iernii viitoare", a mai precizat Sahin.

El a insistat că toate campaniile de imunizare trebuie finalizate până toamna viitoare, precizând că va beneficia și de ajutorul altor companii farmaceutice, pentru a asigura producția vaccinului în cantități suficiente.

Sunt încrezător că vom reuși acest lucru, pentru că există mai multe companii producătoare care ne vor ajuta să mărim producția, astfel că vom avea o iarnă normală anul viitor", a spus Ugur Sahin.

Comentarii Facebook