Cluj: Membru al echipei de vaccinare Drive Through: Nevoia de a fi speciali le dă curaj celor nevaccinați


Florin Moroșan, membru al echipei de vaccinare Drive Through de la Sala Sporturilor, a explicat că ”nevoia de a fi speciali ne dă curaj în fața urgiei”.

Azi au murit aproape 600 de români răpuși de Covid. Dacă nu crezi în covid sau în vaccin nu te chinui să citești mai departe pentru că te vei enerva.

Au murit mulți români și vor mai muri din cauza unui virus care azi, în multe alte locuri din lume a fost învins prin rațiune și vaccin.

Am citit multe opinii care sugerează că lipsa educației e o cauza pentru starea în care am ajuns. 

Eu nu aș pune-o în capul listei. Bunicii mei și unchii mei și oamenii bătrâni de la țară pe care i-am cunoscut nu erau oameni educați, cu școală multă dar cu toții aveau rațiune și o înțelegere a rolului în societate.  

Bunicul meu mergea la "doftorul" de la dispensar ca la un mic rege. Atât îl stima că nu stătea pe scaun când era la el în cabinet. Stătea lângă soba cu pălăria în mână. Nu era frică în atitudinea lui, era respect. Pentru că acel medic a făcut școala și pentru că îi ajuta 

pe bătrâni cu toate bolile lor. 

Pandemia asta este pentru noi romanii parcă o molima venita din vremuri demult apuse. Și o tratăm în mare parte cu o aroganță demnă de niște personaje mitologice.  

Nu știu dacă îndoiala sau nevoia de a fi speciali ne e slăbiciunea cea mai mare. 

Un sâmbure de îndoială crește în sufletul naiv ca o boală ce nu mai are vindecare. Și sâmburele de îndoială devine argument suprem în fața logicii și a rațiunii.  

Nevoia de a fi special e pentru unii dintre noi sculptată în AND-ul spiralat cu motive florale și simboluri mistice. 

Și nevoia de a fi speciali ne dă curaj în fața urgiei. Însă suntem speciali în mod greșit. Vrem parcă să demonstrăm cu acuratețea unui studiu clinic la nivel de popor că pandemia poate produce pagube dezastruoase. 

Dumnezeu să-i aibă în paza pe toți care au murit și nouă să ne dea înțelepciunea să vedem calea bună”, a transmis Florin Moroșan, membru al echipei de vaccinare Drive Through de la Sala Sporturilor.

Comentarii Facebook