Cireșele, printre cele mai scumpe fructe de sezon, dar și printre cele mai benefice! Efectul extraordinar pe care îl au asupra organismului


Cireșele sunt printre cele mai scumpe fructe de sezon, însă sunt și printre cele mai benefice, efectul pe care îl au asupra organismului fiind extraordinar. 

În această perioadă, tarabele din piață sunt pline de cireșe și deși prețurile nu sunt prea „blânde” cu buzunarele oamenilor, acestea sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea generală. 

Pe lângă gustul dulce și inconfundabil, cireșele conțin multe vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai mult, cireșele sunt cea mai bună gustare pe care o poți avea, deoarece sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism.

De asemenea, cireșele mai conțin și cantități semnificative de nutrienți importanți, fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu. În același timp, aceste fructe reprezintă și o sursă generoasă de triptofan, serotonină și melatonină.

Dacă ai probleme cu somnul și nu reușești să te odihnești pe cât ți-ai dori, cireșele s-ar putea să te ajute în rezolvarea problemei, deoarece melatonina este responsabilă pentru inducerea stării de somnolență. 

Studiile arată că datorită aportului mare de antioxidanți, cireșele pot avea un efect uimitor asupra durerilor musculare, ajutând la scăderea inflamației din corp. Datorită betacarotenului putem rămâne mai tineri, așa că un pahar de suc de cireșe are capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire. 

Totodată, cireșele pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar și la scăderea riscului de ateroscleroză. 

Chiar și cu toate aceste beneficii, cireșele trebuie consumate cu moderație, deoarece consumul în exces poate provoca efecte nedorite. 

Comentarii Facebook