Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Cluj, deschis non-stop timp de o săptămână. Nu e nevoie de programare


Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Cluj, Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara sunt deschise începând de marți de la ora 08:00, pentru populația generală care dorește să se imunizeze anti-COVID-19, oamenii putându-se prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă.

Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a informat Ministerul Apărării.

Persoanele vaccinare vor fi înscrise automat pentru rapel

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informațiilor referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum și de fiecare unitate sanitară militară în parte, precizează ministerul.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generală în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând din data de 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de Sănătate Publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului Național de Coordonarea a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.


Comentarii Facebook