Cei mici cresc prea repede. Cauzele instalării pubertății precoce şi când părinții recurg la ajutorul unui specialist


Pubertatea timpurie a ajuns să fie un fenomen global, iar medicii din întreaga lume caută explicaţii. Maturi înainte de vreme, așa își caracterizează părinții copiii, întâlnind acest fenomen. 

Deşi nu există studii care să lege în mod cert, fără echivoc, apariţia pubertăţii la vârste nefireşti de mici de un factor sau de un anumit cumul de factori de risc, medicii spun că în funcţie de stilul de viaţă al copiilor sau de alimentaţie putem vorbi de anumite predispoziţii. Obezitatea este unul dintre factorii de risc asupra căruia medicii insistă. Un copil care suferă de obezitate are un risc de două ori mai mare de a ajunge la pubertate de la o vârstă fragedă, scrie observatornews.ro.

Alimentaţia, hrana procesată, produsele de fast food sunt de asemenea un risc. De asemenea, factorii de risc sunt şi stresul sau traumele. Spre exemplu, în timpul pandemiei a crescut numărul de cazuri de pubertate timpurie. Trebuie să prevenim această afecţiune pentru că în cazul copiilor care ajung la pubertate prea devreme riscă şansă să facă depresie sau să sufere de anxietate, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook