Ce pățești dacă nu mai mananci carne

 

Stilul de viață vegetarian este intens dezbătut de nutriționiști, dar efectele sunt foarte bune.

 

1. Vei slabi

Persoanele care renunta la carne pot slabi pana la 5 kilograme. Pe langa asta, ei nu trebuie sa isi numere caloriile. Dieta ta bazata pe legume iti va acoperi toate nevoile.

 

2. Numarul de bacterii protective din intestine se va mari

Flora intestinala a persoanelor care mananca produse animale difera de cea a vegetarienilor. Studiile arata ca persoanele care mananca doar legume si fructe au bacterii mai protective. Totusi, dureaza ceva pana se va imbunatati flora intestinala. La inceput este posibil sa te balonezi deoarece intestinul si pancreasul trebuie sa se adapteze noii tale diete.

 

3. Tenul tau va fi mai sanatos

Multi vegetarieni observa ca tenul lor arata mai bine: cosurile, punctele negre si acneea dispar. Oamenii de stiinta sustin ca atunci cand inlocuiesti carnea cu fructe si legume, toxinele vor fi eliminate. O asemenea detoxifiere iti afecteaza tenul intr-un mod pozitiv.

 

4. Vei fi mai energica

Una dintre cele mai importante schimbari pe care le observa persoanele ce renunta la carne este ca se simt mai putin obosite pe timpul zilei. Obisnuiam sa ma simt complet extenuata seara chiar daca stateam la birou toata ziua. Acum am nevoie de un antrenament zdravan pentru a ma simti obosita”, spune o vegetariana. Nu este de mirare ca o asemenea dieta te ajuta sa slabesti, sa elimini toxinele, dar si sa te simti mai energica.

 

5. Riscul afectiunilor cardiovasculare va fi redus

Legatura dintre carnea rosie si bolile cardiovasculare s-a descoperit cu mult timp in urma. Oamenii de stiinta din America au descoperit ca aceasta declanseaza reactii chimice care iti afecteaza in mod negativ inima. De asemenea este intereant faptul ca vegetarienii au risc mai scazut de hipertensiune, diabet si cancer la stomac, scrie lyla.ro.

Comentarii Facebook