Duminica 1 Decembrie

Care sunt cele 10 alimente care ajută digestia și îți dau o stare de bine


Cum ne simțim zilnic are legătură cu alimentele pe care le consumăm. Digestia uşoară este cheia pentru a avea o stare generală de sănătate bună.

Sunt unele alimente care au un conţinut bogat de magneziu şi potasiu, care trebuie preferate pentru că îmbunătăţesc digestia.

Iată ce alimente ar trebui să consumi pentru a-ţi îmbunătăţi digestia:

1. Cereale integrale

Cerealele integrale, orezul brun, pastele, seminţele şi grâul, dar şi ovăzul stimulează digestia. De pildă, femeile au nevoie de cel puţin 25 de grame de fibre pe zi, iar porţia de cereale integrale consumată la micul dejun asigură peste cinci grame de fibre.

2. Cartofi dulci

Copţi în coajă, aceştia sunt o sursă importantă de fibre, carbohidraţi, mangan, vitamina B6 şi vitamina C. Cartofii dulci sunt excelenţi pentru persoanele care au probleme cu digestia, atunci când sunt consumaţi copţi, fierţi în apă sau la abur, însă niciodată prăjiţi.

3. Sfecla roşie

Este o legumă bogată în fibre, potasiu şi magneziu, care stimulează digestia. Poţi să o consumi sub formă de salată, în timpul sau la sfârşitul mesei.

4. Avocado

La fel ca sfecla roşie, avocado are un conţinut bogat de fibre, dar şi de grăsimi sănătoase, care ajută foarte mult procesul de digestie. Avocado se poate consuma pe post de gustare între mese sau imediat după ce ai servit masa.

5.. Ceaiul

Există şi ceaiuri care îmbunătăţesc digestia. Printre acestea se regăsesc ceaiul verde, ceaiul de susan, de mentă, muşeţel, mărar sau cruşin, dar şi ceaiul de coada şoricelului. Aşadar, consumă o ceaşcă din aceste ceaiuri, după fiecare masă. Evită însă îndulcirea lui cu zahăr, cea mai indicată fiind mierea.

6. Lămâia

Este foarte bine ca după fiecare masă să bei un pahar cu apă în care să adaugi sucul proaspăt al unei jumătăţi de lămâie. Sucul de lămâie îmbunătăţeşte digestia şi reduce aciditatea din stomac. Şi băuturile calde, infuziile de chimen dulce, ghimbir sau mentă sunt suplimente alimentare excelente pentru îmbunătăţirea digestiei. Acestea pot fi savurate în timpul mesei sau după masă.

7. Ananasul

Ananasul este foarte bun pentru stimularea digestiei, astfel că medicii ne recomandă să consumăm câteva felii de ananas după fiecare masă. Şi kiwi are aceeaşi acţiune. Aceste fructe conţin anumite enzime care sunt eliberate în organism şi uşurează în acest fel digestia. E foarte bine să le incluzi în alimentaţia zilnică sau să le consumi ca mici gustări între mese. Poţi consuma şi alte fructe bogate în fibre, precum mere, pere, căpşune sau banane.

8. Legumele

Roşiile, broccoli sau spanacul sunt legumele cele mai bogate în fibre. Şi supele de legume sunt foarte bune pentru o digestie uşoară. Aşadar, include-le în alimentaţia ta zilnică.

9. Iaurtul

Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice şi bacterii vii de care avem nevoie pentru că îmbunătăţeşte digestia. El previne apariţia constipaţiei, a diareei şi balonarea.

10. Apa

Este cel mai important element care asigură o digestie uşoară. Aşadar, trebuie să bem zilnic opt sau zece pahare de apă pentru a ne menţine corpul hidratat şi pentru a avea un tranzit mai uşor al alimentelor.

Comentarii Facebook