Autoritățile, răspuns la protestul față de vaccinare. Ce provocare au lansat pe internet


Autoritățile au răspuns la mișcarea inițiată de Dan Bittman, ”Nu vreau”, împotriva restricțiilor și a vaccinării anti-Covid-19. Acestea au lansat o provocare pe internet și au semnalat din nou cât de îngrijorătoare este situația epidemiologică din țară.

Ce mișcare a lansat Dan Bittman

Dan Bittman, invitat în emisiunea lui Marius Tucă, a lansat o mișcare numită ”Nu vreau” prin care îndeamnă oamenii care nu cred în necesitatea restricțiilor și a vaccinurilor anti-Covid-19 să se afișeze pe rețelele de socializare.

Vreau să aprind aici în emisiunea ta o făclie, să văd dacă sunt un fraier în ţara mea şi sunt un dobitoc care apare pe la emisiuni şi mă înjur cu autorităţile. Fiecare dacă poate să-şi facă o poză acasă să o pună pe Facebook, dacă mai e voie, cred că e voie, să scrie pe ea.

Dacă au curaj, să apară pe Facebook cu o hârtie pe care să scrie nu vreau. Este ca în filmul ăla cu maimuţele şi prima maimuţă zice că nu vreau. Nu vreau să vă cred. V-am lăsat doi ani de zile să mă minţiţi în faţă. Nu vreau să cred că ne vreţi binele când, de fapt, ne vreţi răul”, a spus Dan Bittman.

Cum au răspuns autoritățile

La rândul lor, după ce în weekend au avut loc și proteste în București față de restricții și vaccinare, de la care Dan Bittman n-a lipsit, autoritățile au lansat un contramanifest, unul împotriva Covid-19, cu aceeași denumire, ”Nu vreau”.

nuvreau.jpg

Arată tuturor prietenilor tăi simptomatologia COVID-19. Salvează imaginea, copiază textul și postează-le pe pagina ta. Folosește #NUVREAU.

Criterii clinice COVID-19: Orice persoană care prezintă cel puțin unul dintre următoarele semne și simptome:

  • tuse
  • febră
  • scurtarea respirației
  • debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei.

Simptome și semne adiționale mai puțin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături și/sau diaree.

Notp: Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2”, este o parte din mesjaul autorităților publicat pe platforma de socializarea Facebook.


Comentarii Facebook