Anticoagulantele folosite la Timișoara au dat rezultate în lupta cu coronavirusul


Folosirea anticoagulantelor în schema de tratament împotriva coronavirusului a dat rezultate la Timişoara.

Șeful secţiei de Boli Infecţioase a spitalului, doctorul Virgil Musta, spune că de trei săptămâni, de când aplică acest tratament, numărul celor care au avut nevoie de intubare a scăzut.

În urmă cu aproximativ o lună, văzând studiile clinice și rezultatele acestora, pe lângă faptul că la necropsie la o serie de pacienți s-a observat o coagulare la nivelul vaselor mici, atât la nivelul plămânilor cât și pe alte organe, am hotărât să introducem preventiv tratament anticoagulant la pacienții confirmați, pe anumite criterii clinico-biologice. Ne așteptam să avem un rezultat favorabil, în sensul că pacienții nu au mai necesitat terapie intensivă pe aparate de ventilație mecanică”, a spus la Digi24 Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Important este ca această terapie să fie administrată precoce, pentru că este una dintre complicațiile care intervin în formele de evoluție severă a pacienților cu infecții cu COVID”, a adăugat el.

Urmează să fie un ghid la nivel național care să cuprindă acest tratament – și este foarte bine făcut de către Comisia de Cardiologie și Hematologie. Sunt convins că nu numai eu am introdus acest tratament, dar probabil eu am prezentat aceste rezultate”, a mai spus medicul.

Anticoagulantele se administrează în paralel cu alte tratamente pentru pacienții cu COVID.

Foto: Guliver/Gettyimages

Comentarii Facebook