Miercuri 24 Aprilie

Medicii clujeni au prelevat organe în plină pandemie și au salvat mai multe vieți


Organele unui pacient aflat în moarte cerebrală au fost recoltate de medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca și au fost salvate mai multe vieți.

Un alt pacient a primit şansa la o viaţă mai bună după operaţia de transplant de ficat realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

De asemenea, la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni au fost făcute două transplanturi renale.

Transplanturile de cornee se vor realiza la Spitalul Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi doi oameni.

Medicii, împreună cu echipele din jurul lor, reuşesc să redea bucuria cu fiecare victorie asupra morţii. Sunt oameni care ne impresionează cu nemăsurată lor putere de a crede în viaţă şi care au investit ani de muncă, pasiune şi migală istovitoare pentru a ne demonstra că după moarte există viaţă.

Mulţumim tuturor echipelor medicale pentru munca deosebită pe care o depun în această activitate atât de complexă, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru implicarea şi susţinerea Programului Naţional de Transplant. De asemenea, mulţumim Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD pentru suportul acordat întotdeauna în realizarea acestor misiuni salvatoare de vieţi”, spun cei de la Agenția Națională de Transplant.

Comentarii Facebook