Andreea Raicu nu se atinge niciodată de aceste alimente


Îi place să gătească, face nişte preparate delicioase, a scos chiar şi o carte de bucate, cu toate acestea, silueta ei nu are de suferit. Cum reuşeşte să arate bine şi să mănânce bine? Andreea Raicu are un răspuns simplu: toate reţetele ei conţin ingrediente sănătoase, nutriţionale, dar şi gustoase. Sunt lucruri de care nu se atinge niciodată.

”Sunt foarte des întrebată ce mănânc. Însă cred că cel mai important este ce NU mănânc, care sunt alimentele de care stau departe pentru că ştiu că nu sunt bune pentru sănătatea mea”, spune Andreea Raicu pe blogul ei, făcând o listă cu alimentele de care nu se atinge niciodată.

Mezeluri. Andrea ştie că sunt plini de nitriţi, arome artificiale, coloranţi şi multă sare. Ea îşi face propriile „mezeluri” pentru sendvişuri, folosind carne de pui sau de curcan tăiată foarte subţire. 

Băuturi carbogazoase. De ce ar bea aşa ceva, când ea cunoaşte o mulţime de reţete de smoothie-uri delicioase, limonade sau chiar apă infuzată cu fructe, pe care şi le prepară atunci când are poftă să bea ceva bun?!

Cartofi prăjiţi de la fast-food. Andrea Raicu a aflat că un faimos lanţ de fast-food şi-a făcut publică lista de ingrediente pentru cartofii prăjiţi. Ghici câte erau?! 17! „Dacă nu te poţi abţine şi pofteşti la cartofi prăjiţi, prepară-i acasă, eventual din cartofi dulci şi gătiţi la cuptor”, te îndeamnă vedeta.

Lactate dietetice. Ţine la siluetă, dar niciodată nu cumpără din supermarket lactate degresate. "Când toată grăsimea e eliminată, ceva trebuie adăugat în loc pentru ca res-pectivele lactate să aibă din nou gust bun. Asta înseamnă că li se adaugă zahăr, aspartam şi multe alte ingrediente procesate", spune ea.

Popcornul făcut la cuptorul cu microunde. "Aroma care imită unul şi dă gustul acela specific conţine un ingredient nociv, responsabil inclusiv cu cancerul şi infertilitatea", atrage atenţia Andreea, care mărturiseşte că ea îşi face popcorn din porumb natural, în tigaie. 

Pâinea cu seminţe. Ai crede că e sănătoasă, însă ea conţine doar făină albă în care sunt aruncate câteva seminţe. "După cum bine ştiţi, făina albă îngraşă, nu are nutrienţi prea mulţi. Eu consum doar pâine din făină integrală 100%".

Comentarii Facebook