A fost externat bărbatul care a stat 10 luni în spital cu COVID-19


Un britanic, considerat cel mai grav caz de COVID din lume, a fost externat după 10 luni, scrie standard.co.uk. Bărbatul făcea chimioterapie pentru cancer limfatic și a fost depistat cu COVID, pe fondul slăbiciunii pe care o avea în urma tratamentului inițial.

Andrew Watts, din Bexley, a fost internat la Spitalul Queen Elizabeth cu pneumonie cauzată de infecția cu SARS-CoV-2, în 24 decembrie 2020. Acesta a fost 8 luni la terapie intensivă, iar apoi într-un salon, pentru refacere.

Șoferul de taxi a stat în comă indusă cinci săptămâni, iar în februarie 2021 a avut un colaps pulmonar. Familia a fost întrebată dacă este de acord cu întreruperea echipamentelor care îl țineau în viață.

Cu o săptămână înainte de Crăciunul 2020, am început să mă simt rău”, a spus Andrew. ”Nu mâncam și slăbeam, dar am crezut că de vină este doar anxietatea.Când am fost internat la spital cu Covid, inițial am răspuns bine la tratament, dar apoi nivelul de oxigen a început să scadă și am fost dus pentru o tomografie. Medicii mi-au spus spus că am un pneumotorax, care este o despicare a plămânului”, a povestit bărbatul.

Fără să poate fi vizitat în spital, din cauza numărului ridicat de cazuri, ”am fost pe cont propriu, a fost greu. Plângeam, am stat la telefon cu sora mea, Hannah, și cu soția mea, Hayley, dar nu am vrut le spun mamei sau tatălui meu”, a spus Watts.

Andrew a trebuit să învețe din nou să vorbească și să meargă, dar nu a abandonat lupta. ”M-am tot gândit ”de ce eu?”, spune Andrew. ”A fost foarte greu să rămân pozitiv. Dar mi-am amintit că, atunci când treceam prin chimioterapie, mi s-a spus să aștept, să-mi stabilesc mici obiective, iar când le ating, să-mi propun altul. Deci asta am făcut”, a spus bărbatul.

În 21 octombrie, bărbatul a fost externat, iar personalul clinicii l-a aplaudat.

Doctorul Dan Harding, consultant în Medicină Intensivă la spital, a declarat: ”Suntem cu toții cu adevărat mândri și încântați că Andrew a reușit în sfârșit să meargă acasă după 10 luni de spital. El a fost unul dintre cei mai bolnavi pacienți de Covid pe care i-am văzut, așa că să-l văd ieșind din spital cu familia sa a fost o zi foarte fericită și emoționantă pentru mine și pentru tot personalul implicat în îngrijirea lui”.

Comentarii Facebook