Cherecheș propune restricții mai dure pentru cei nevaccinați: „Testele gratis ar trebui să fie pentru cei ce nu se pot vaccina din motive medicale”


Răzvan Cherecheș, specialist în Sănătate Publică, din cadrul UBB CLuj, a declarat luni la DIGI24 că cei nevaccinați ar trebui să plătească testarea:

Testare gratis ar trebui să fie, exact cum spunea domnul Nelu Tătaru, doar pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale, pentru că altfel, inevitabil se oferă o alternativă la vaccinare.

Ori testarea gratuită doar prelungește situația în care suntem, în loc să împingă populația către vaccinare care este modalitatea prin care putem să revenim la normalitate cât mai repede”, spune Cherecheș.

Specialistul solicită autorităților din România înăsprirea măsurilor antiepidemice pe modelul austriac. Începând de luni, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1.450 de euro. Profesorul Răzvan Cherecheș susține că măsurile de lockdown pentru persoanele nevaccinate din Austria ar trebui aplicate și în România, țară unde rata de vaccinare este mult mai mică decât acolo.

Austria are rata de vaccinare de 65% considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a comentat Cherecheș pe Facebook.


Comentarii Facebook