Procurorul clujean, Laura GRĂDINĂ, cercetat pentru ”comportament incompatibil”

 

Procurorul clujean, Laura GRĂDINĂ, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este cercetat pentru ”comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat”.

 

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus, prin rezoluţia din 27 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de doamna GRĂDINĂ Laura, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj - Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c)  – ”atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată.

 

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat”, precizează Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.

 

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Comentarii Facebook