Dosar PENAL pentru șmecherul care face blocuri ilegale în Zorilor. Ce a găsit acolo Poliția Locală Cluj-Napoca

 

Poliția Locală Cluj-Napoca a descins a doua oară la blocul de pe strada Miko Imre, din cartierul Zorilor, unde un constructor vinde locuințe fără acte și fără a respecta nicio normă în vigoare.

 

Traian Floarea Ianson, 29 de ani, constructorul blocului, nu a respectat autorizația de construire. El a primit autorizație pentru a face câte un spațiu comercial pe fiecare etaj, fără a fi vorba despre locuințe colective, anunță surse din rândul anchetatorilor. ”Când am ajuns acolo am constatat că autorizația nu era respectată. În loc de spațiile comerciale prevăzute, constructorul a făcut ziduri și a amenajat 14 camere pe etaj. Nu le poți spune apartamente cu o cameră. Sunt mici și acolo stau oamenii. Autorizația a fost încălcată și constructorul amendat cu 10.000 de lei”, a precizat sursa citată.

 

În plus, Poliția Locală Cluj-Napoca a sesizat ISU Cluj, pentru lipsa autorizației, dar și Poliția, pentru a verifica legalitatea lucrurilor de la această construcție. ”Oamenii de acolo se încălzesc cu lemne. Nu au gaz, apă. Există riscul unui incendiu și ISU a fost sesizat pentru a face verificări”, a mai spus sursa noastră.

 

Constructorul se va alege și cu o nouă plângere penală pentru nerespectarea autorizației de construcție.

 

Poliția Locală Cluj-Napoca a mai fost în control la acest bloc în luna septembrie, dar atunci constructorul a obstrucționat verificările. ”Am dispus atunci suspendarea lucrărilor și l-am amendat cu 10.000 de lei. Am făcut plângere penală pentru obstrucționarea controlului, dar el a continuat să lucreze”, au mai spus sursele din rândul anchetatorilor.

 

Traian Floarea Ianson, 29 de ani, a reușit să vândă etaje întregi din acest imobil, unor oameni sunt atrași de prețul mai mic decât cel de pe piață. 

 

Autoritățile îi sfătuiesc pe cei care vor să cumpere un apartament să verifice la Primărie autorizația de construire și să nu se ghideze numai după cel mai mic preț. 

 

Citește AICI cine este Traian Floarea Ianson.

Comentarii Facebook