Vrei să fi parlamentar? PP-DD îţi vinde un loc în Parlament cu 50.000 de euro


Partidul lui Dan Diaconescu "scoate la vânzare" locurile pentru alegerile parlamentare din noiembrie. Potrivit Gândul.info, cu 50 de mii de euro, oricine se poate alătura echipei PP-DD, la alegerile parlamentare, în doar 24 de ore. Diaconescu afirmă că nu există nici o problemă în a vinde un loc de parlamentar.

Persoana intersată îl aborda pe Dan Diaconesc mai întâi, printr-un e-mail. Fondatorul PP-DD contacta ulterior doritorul, îl supunea la un interogatoriu ca să se asigure că potenţialul candidat are tăria necesară pentru a face faţă alegerilor, ca apoi să îşi de-a acceptul şi să-i facă legătura cu şeful PP-DD Bucureşti.

Negocierea continua apoi cu şeful PP-DD, filiala Bucureşti. Pe mail se trimiteau mai multe acte pentru a fi semnate, printre documente aflându-se şi convenţia-contract prin care viitorii parlamentari PP-DD se obligau să plătească două milioane euro dacă trădează partidul. Totul se făcea pe bază de contract.

Şi dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul. Am dreptul ăsta. Este o lege a lui Ponta care ne obligă cerem banii. Facerea de bine este interpretată. Noi am spus public, la televizor: oameni buni, veniţi la noi şi canidaţi, dar vedeţi că trebuie să aveţi 3.500 de lei şi 53.000 de euro”, a afirmat Diaconescu în emisiunea pe care o moderează.

Legea spune că banii daţi partidului de un candidat propus pentru alegeri sunt consideraţi donaţie, dar că o persoană fizică poate dona doar 30 de mii de euro. Astfel, cei 50 de mii de euro ar fi depăşit pragul legal admis.

Comentarii Facebook