Joi 6 Octombrie

Vor începe în sfârșit lucrările pentru Coridorul velo-pietonal de la Cluj ce va trece prin Gilău, Florești, Apahida, Jucu și Bonțida?


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat la începutul anului 2022 că vor începe lucrările pentru amenajarea unui coridor velo-pietonal verde în asociere cu comunele Gilău, Florești, Apahid, Jucu și Bonțida. 

Astfel că, pe data de 7 martie 2022, consilierii locali vor aproba proiectul privind asocierea celor cinci localități cu municipiu pentru începerea realizării Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentației tehnice pentru autorizația de construire (D.T.A.C.), precum și a tuturor studiilor conexe obiectivului de investiții „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”, prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.) 2021-2030, aprobat prin Hotărârea nr. 2/18.01.2022.

Avem un mare proiect de pe malul Someșului, de la Gilău până la Apahida și apoi până la Bonțida. Am vorbit cu primarii și am convenit, ca după modelul realizării centurii metropolitane, să facem un model de colaborare pentru SF și apoi să depunem proiectul pentru bani europeni. În luna martie va fi aprobat în Consiliile Locale proiectul de asociere, iar apoi, în aprilie, se va scoate la licitație execuția. În zona Muzeului Apei a existat o piedică deoarece este zonă protejată, însă pe acea secțiune, pista de biciclete va fi integrată în proiectul Centurii Metropolitane”, a declarat edilul, Emil Boc.

Citește și: Coridor de biciclete la Cluj ca în marile capitale, prin Gilău - Florești - Apahida - Jucu și Bonțida

De asemenea, în aprilie se vor termina și pistele de biciclete de pe Bdul. 21 Decembrie.


Comentarii Facebook