Coridor de biciclete la Cluj ca în marile capitale, prin Gilău - Florești - Apahida - Jucu și Bonțida


Primarul Emil Boc anunță că se asociază cu cei din comunele Gilău, Florești, Apahida și Bonțida pentru un alt proiect mare, un coridor velo-pietonal verde.

Avem un mare proiect de pe malul Someșului, de la Gilău până la Apahida și apoi până la Bonțida. Am vorbit cu primarii și am convenit, ca după modelul realizării centurii metropolitane, să facem un model de colaborare pentru SF și apoi să depunem proiectul pentru bani europeni. În luna martie va fi aprobat în Consiliile Locale proiectul de asociere, iar apoi, în aprilie, se va scoate la licitație execuția. În zona Muzeului Apei a existat o piedică deoarece este zonă protejată, însă pe acea secțiune, pista de biciclete va fi integrată în proiectul Centurii Metropolitane", a declarat primarul la Napoca Live.

Avalanșa de proiecte din Cluj este greu de urmărit

Avalanșa de proiecte din Cluj este greu de urmărit. Acest nou anunț este de fapt unul mai vechi. Nou este faptul că Primăria Cluj-Napoca se va asocia cu cea din Apahida pentru a extinde proiectul. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, propunea încă din 2021, la dezbaterea privind ”Clujul Metropolitan”, că pe brațul dezafectat al Someșului ar trebui amenajată o zonă de agrement.

Este vorba despre devierea Someșului de la actualul curs, pentru extinderea pistei Aeroportului Cluj, iar pe brațul râului să fie amenajată o zonă de agrement.

- Pista de biciclete nu înțeleg de ce se oprește la Emerson, de ce nu continuă până la Apahida, la Câmpenești, având în vedere că avem o zonă de agrement, cu 25 de hectare de luciu de apă, cu pescuit sportiv. Ar fi poate o oportună o deplasare pe biciclete din Cluj-Napoca până la Câmpenești. 

- Am mai propun ca devierea cursului Someșului ne oferă oportunitatea de a avea o suprafață de a amenaja pentru agrement vechiul curs. Aici putem prinde acele piste de biciclete în jurul apei. Aș dori ca pista, o dată cu realizarea centurii să meargă până în Câmpenești. 

Pista de biciclete de pe marginea centurii metropolitane a Clujului a fost anunțată de primarul Emil Boc, iar Fati a propus pur și simplu să fie extinsă.

Atunci Emil Boc nu a fost de acord. 

Comentarii Facebook