Viorica Dăncilă se simte jignită de criticile lui Iohannis: Nu a fost ușor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizat, că nu se aștepta la o asemenea violență în limbaj din partea președintelui Klaus Iohannis și că nu se aștepta să recurgă la jigniri, mai ales că vorbește despre o femeie. 

Întrebată ce a jignit-o, premierul a spus că expresiile "femeia aceasta" şi "nu ştie funcţionarea statului".

"Mărturisesc că nu a fost uşor să auzi lucruri pe care nu le ştiai despre tine, nu a fost uşor să suporţi atacurile la persoană, o plângere pentru înaltă trădare. Am demonstrat că binele învinge răul. Am demonstrat acest lucru, nu singură, am avut alături partidul şi colegii din Guvernul României. Personal nu am avut un astfel de moment (în care să fi fost ameninţată -n.r.), dar nu mi-a plăcut ceea ce am văzut. Cred că ar trebui să dăm dovadă de mai multă maturitate. Au existat întotdeauna ambiţii politice, dar anul acesta au depăşit limitele. Acum s-a schimbat modul de abordare, vedem violenţa verbală, chiar şi fizică, iar acest lucru nu este normal. Democraţia nu presupune acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

De asemenea, premierul l-a criticat pe șeful statului pentru maniera în care i s-a adresat.

"A vorbit foarte urât despre o persoană. Cred că acest lucru nu caracterizează poporul român. Nu mă aşteptam din partea preşedintelui României să jignească premierul României, mai ales că e o femeie. (...) Nu poţi să vorbeşti despre o femeie că se îmbracă într-un anumit fel, că se machiază într-un anumit fel şi să faci din asta cauza unor atacuri. Nu trebuie să mai avem politicieni robot, oameni care nu empatizează, care nu simt simpatie pentru oameni, oamenii care nu iubesc oamenii. Poate am făcut greşeli. Mi le-am însuşit. Binenţeles că venind dintr-un alt mediu starea mea de emoţie, am greşit. Nu este important când greşeşti în exprimare, important este când greşeşti faţă de oameni", a completat Viorica Dăncilă.



 

Comentarii Facebook