Victor Ponta: Roșia Montană a cumpărat politicieni


Premierul Victor Ponta a declarat luni, la TVR, că probabil firma RMGC a cumpărat politicieni din România. Ponta a ripostat și la criticile lui Traian Băsescu, dar l-a înțepat și pe partenerul său de guvernare, Crin Antonescu.

"Probabil că da (Roşia Montană a cumpărat politicieni, n.red). Nu am date în acest sens, dar probabil că da. A făcut o campanie media foarte puternică, dar nu eficientă. Răspund în faţa legilor României", a declarat Victor Ponta, la TVR.

"Eu cred că cei mai mulţi, majoritatea covârşitoare a celor care sunt împotriva proiectului Roşia Montană, o fac din convingere şi o fac din bună-credinţă şi o fac pe baza informaţiilor, a credinţei lor. În acelaşi timp există şi deţin ca prim-ministru, cum deţin şi alţii, şi (informaţii despre - n.r.) interese care s-au pliat acestui sentiment, (informaţii - n.r.) de la structurile specializate ale acestui stat despre interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România, despre finanţări care există pentru diverse manifestări", a mai punctat premierul.

Premierul Ponta susține că protestele împotriva proiectului de lege Roşia Montană de la Universitate se pot transforma în manifestaţii antiguvernamentale, însă ele au fost şi împotriva preşedintelui Băsescu, care a susţinut exploatarea, dar şi a lui Crin Antonescu.

"E foarte posibil ca aceste proteste să se transforme nu doar în proteste antiguvernamentale. Eu cred că cei care au protestat, au protestat şi împotriva preşedintelui Băsescu, care a susţinut cel mai mult în ultimii ani proiectul - s-a rotit acum ca un titirez, când a văzut că e ceva loc de dat în alţii -, cred că sunt şi împotriva domnului Antonescu, care mult timp a susţinut, acum nu-l mai susţine, s-ar putea în viitor să-l susţină, nu ştiu", a spus, luni, Ponta la TVR.

Comentarii Facebook