Victor Ponta este noul presedinte al PSD

Victor Ponta devine de astazi presedinte al Partidului Social Democrat. El a obtinut cele mai multe voturi din partea celor 1.700 de delegati la Congresul PSD.

 

Victor Ponta are 38 de ani si este vicepresedinte al PSD din decembrie 2006. Incepand din 2002 a ocupat timp de 4 ani postul de al Tineretului Social Democrat. El a fost ales in 2008 deputat de Gorj.

 

Fostul presedinte, Mircea Goeana, este membru al partidului din 2001. El a fost ales presedinte al social-democratilor in aprilie 2005, functie in care a fost reconfirmat pe 10 decembrie 2006, de catre Congresul Partidului Social Democrat. El a pierdut anul trecut alegerile prezidentiale in fata lui Traian Basescu.

 

Congresul PSD inceput ieri s-a terminat abia zi la ora 2.00, a reunit peste 1.700 de delegati din filialele partidului din intreaga tara si a constat in peste 12 ore de discursuri si dezbateri aprinse. 6 ore a durat doar votul propriu-zis.

 

Congresul a inceput cu un scandal in care a fost implicat Florentin Pandele, care a vrut sa candideze pentru un post de vicepresedinte, desi era suspendat din partid. El l-a acuzat pe Vanghelie ca l-a suspendat nestatutar, lucru sustinut si de Ion Ilescu.

 

De-a lungul dezbaterilor, si-au restras succesiv candidaturile pentru sefia PSD Miron Mitrea, Radu Mazare si Cristian Diaconescu, in lupta ramanand doar Victor Ponta si Mircea Geoana. "Sunt singurul lider din Romania care in campanie a reusit sa vobeasca si sa se faca auzit despre locuri de munca, suntem singurul partid care a venit cu un program de criza", le-a spus Geoana participantilor.

 

"De ce avem o problema: Am pierdut alegerile, nu mai suntem primul partid, nu castigam electorat nou. Trebuie sa castigam alegerile in Ardeal, pentru ca acolo le-am castigat sau pierdut mereu", a spus Victor Ponta in plenul Congresului.

 

Comentarii Facebook