Cristian Diaconescu, fortat sa isi retraga candidatura de "baietii cu ochi albastri"?

Jurnalista Floriana Jucan a declarat ca Diaconescu a fost fortat sa nu mai candideze la presedintia PSD, de un serviciu secret care l-a monitorizat pas cu pas in perioada 1 - 10 februarie, pentru a culege informatii.

Jucan a mai spus ca a primit 36 de pagini de monitorizare, insotite de inregistrari video, in care Cristian Diaconescu a fost "filat" in timp ce mergea la cumparaturi cu sotia sau cand a fost in vizita la SRI si acasa la un mogul.

"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Victoriei, sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul. (...) In toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus Floriana Jucan la Realitatea TV.

Cristian Diaconescu a declarat ca si-a retras candidatura din motive personale si ca nu a fost fortat de nimeni. "Aceasta chestiune, mai mult sau mai putin personala, este legata de acest Congres. Cred ca aici este o chestiune exagerata. Oricine face monitorizarea, o face ilegal", a declarat Diaconescu.

 

El a admis ca a fost in vizita la SRI unde a discutat despre scutul anti-racheta, dar si ca in 5 februarie s-a intalnit cu mai multi oameni de afaceri.

Comentarii Facebook