Victor Ponta, despre colaborarea cu UDMR: Vreau o politică de reunificare a ţării

 

Liderul PSD, Victor Ponta, a clarificat colaborarea cu UDMR și a spus că vrea să ducă o politică de reunificare a țării.

 

Nu s-a luat nicio decizie cu UDMR. Eu am spus ceea ce cu Crin Antonescu am discutat la nivel informal, deciziile se pot lua doar formal în cadrul conducerilor, al grupurilor parlamentare. Nu există în acest moment nicio decizie de colaborare cu altcineva a USL, există însă o intenţie a mea şi a lui Crin Antonescu de a încerca să aplicăm ceea ce am promis în campanie, şi anume o politică de reunificare a României, de reprezentare a tuturor intereselor. Am vrut să dau un prim semnal, nu facem o majoritate prin care să îi cotropim pe ceilalţi, să omorâm maghiari, pedelişti sau... Eu vreau să folosim această majoritate tocmai pentru a face invers decât a făcut Traian Băsescu, şi anume să reunific societatea românească”, a spus Ponta la RTV.

 

Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează”, a mai precizat liderul PSD.

 

Unele voci din PNL au criticat aceste declarații, spunând că USL nub are nevoie de discuții cu UDMR.

 

Ponta: Deși va avea cu 110 mai mulți membri, Parlamentul rămâne cu bugetul din 2012

Comentarii Facebook