Miercuri 7 Decembrie

Victor Ponta compară condamnarea lui Năstase cu încarcerarea Iuliei Timoşenko

 

Premierul Victor Ponta crede că sentința de condamnare a lui Adrian Năstase este o răzbunare politică, acesta fiind un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu.

 

El a spus că președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Adrian Năstase din 2005, transformându-l în principala lui ţintă.

 

Premierul Ponta a spus că justiția în România este corectă, dar mai sunt și greșeli. ”Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar”, a spus Ponta la România TV.

 

Premierul a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

 

Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian. Instanţa supremă l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

 

Fostul premier a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

 

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată, conform Mediafax.

 

Adrian Năstase ULUIT de condamnarea la închisoare din dosarul Zambaccian

Comentarii Facebook