Viceprimarul Clujului Dan Tarcea spune că nu contează că pe capacele de canal din Cluj-Napoca scrie ”Salzburg” - FOTO


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, i-a luat locul lui Emil Boc la încasat bobârnace pentru erorile din oraș. Joi, 3 august, la ședința Consiliului Local, Adriana Cristian, consilier local USR, a adus în discuție situația ciudată în care pe capacele de canal de la Sala Sporturilor scrie numele orașului Salzburg. Dacă tot au vrut să scrie ceva, putea fi sigla orașului și numele Cluj-Napoca. 

Viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut, indirect, că nu nimeni nu s-a gândit la acest detaliu. ”Noi am pus condiția să fie capace telescopice, astfel încât să nu mai avem probleme cu ele ulterior. Mie mi se pare că să cumperi un singur tip de canal, de la o singură firmă care are matrița, mi se pare puțin culpabil, dar asta este părerea mea. Noi trebuie să punem condiții calitative, iar condițiile calitative sunt acestea, să poată să te ajute mai departe să nu ai probleme cu ele. Faptul ce scrie pe ele este prea puțin relevant”.

Culmea este că dalele de granit din oraș sunt cumpărate de la o singură firmă, lucru care nu i se pare deloc ”culpabil” nici primarului Emil Boc și nici viceprimarului Dan Tarcea.

Primarul Emil Boc, alături de “specialiștii” lui, a vizitat de nenumărate ori lucrările de la Sala Sporturilor, si s-a simțit bine, probabil pentru ca se credea in landul Salzburg, din Austria, unde calitatea vieții este la cote înalte.

Primarul Emil Boc și Dan Tarcea au vizitat de nenumărate ori șantierul, dar detaliul le-a scăpat

Un clujean și-a dat seama de ce a avut primarul aceste senzații, pentru că pe grilajele de la canalizarea pluvială scrie “landul Salzburg”. Probabil au fost cumpărate si refolosite la Cluj de firmele care au efectuat lucrarea.

Platoul Sălii Sporturilor Cluj-Napoca: să nu fii capabilă tu, mare Primărie de Cluj, să impui în contractele cu firmele de construcții ale lucrărilor publice aplicarea elementelor de identitate ale orașului! Neglijență, nepăsare, incompetență... Ne-am trezit peste noapte în landul Salzburg”, a notat clujeanul vigilent.

Constructor și proiectant pentru proiectul ”Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian” a fost Asocierea SC Nord Conforest S.A. - SC Costin şi Vlad Birou de proiectare S.R.L. 

Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Comentarii Facebook