Duminica 28 Aprilie

Emil Boc spune că betonarea orașului nu e o realitate: ”Parcul Armătura NU este o rușine!” - VIDEO


Primarul Emil Boc se plânge că este victima unei dezinformări, că orașul nu este betonat și copacii sunt prioritizați. La fel cum acuză activiștii că dezinformează, și el face exact același lucru, spunând că cineva a afirmat că ”Parcul Armătura este o rușine”.

Niciun activist nu a afirmat vreodată că Parcul Armătura este o rușine, ci au spus că s-au tăiat copacii care erau oricum în Parc, pentru că acesta a fost numai refăcut, el existând acolo de zeci de ani. În plus, au mai criticat faptul că băncile sunt total neconfortabile, neavând spătar, dar nimeni nu a spus că investiția este o rușine. 

Evident că s-a creat o marotă. Și unii deliberat, cu rea-credință o rostogolesc. Dacă o minciună o rostogolești, ea devine adevăr. Că ”Domnule este vorba despre tăierea de spații verzi, de copaci, de betoane!”.

E o marotă, pe care unii deliberat o rostogolesc, dar este societate democratică, nu am ce să fac. Suntem victima dezinformării în societate în care trăim, nu pot să neg asta. Pot doar să contracarez, să arăt realitatea și pe clujeni să îi invit să vadă cu ochii lor.

Cei care spun că Parcul Armătura este o rușine (n.red. Nu a spus nimeni în spațiul public asa. E o dezinformare a primarului Emil Boc), să meargă cetățenii vadă dacă este o rușine Parcul Armătura și să își formeze imaginea. Este dreptul de exprimare al celor care spun că este o rușine Parcul Armătura. 

Cetățeanul face diferența. Evident că până când cetățeanul vede poate să pună la îndoială. Dar când te duci și vezi că sunt mii de oameni, care s-au adunat de când e parcul acesta în vigoare și seara este un spațiu atât de plăcut în care se relaxează cetățenii, atunci ce să mai zici. 

Numai realitatea poate înfrânge dezinformarea”, a declarat primarul Emil Boc.

Cum a arătat strada Kogălniceanu, cea mai frumoasă din Cluj-Napoca, și cum arată ”betonată” - FOTO

Ce -a făcut mai precis în Parcul Armătura

Parcul Armătura: se plantează 205 noi arbori. Stadiul lucrărilor : 90%. Investiție din fonduri europene în valoare de peste 3,6 mil. euro.

Am verificat astăzi lucrările de modernizare a Parcului Armătura - parte a proiectului „Rethinking Someș”. Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați.

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:

- realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;

- realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Proiectant general: Studio PRÁCTICA

Activiștii au comparat suprafața verde dinainte de modernizare și cea de acum. Rezultă mai puțini copaci

Chiar dacă primarul Emil Boc este supărat, fotografiile aeriene comparate arată că din Parcul Armătura au dispărut copaci, nu au apărutr alți copaci. 

85aeb60f15f0441cc4ae47ea16a94559.jpg

Foto: Parcul Armătura (stânga), înainte de ”modernizare”, și parcul Armătura (dreapta), după modernizare

Boc ”O SĂ” planteze 2 milioane de copaci până în 2030? Activiștii îi transmit să termine cu PR și să revină la realitate

Comentarii Facebook