Viceprimarul Anna Horvath reacționează dur la cererea demisiei sale de către PSD: Nu le datorez lor socoteală



Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, a reacționat, după ce, luni, consilierii PSD i-au cerut demisia, invocând faptul că îi instigă pe maghiari să dea în judecată Primăria.

Anna Horvath a răspuns acuzelor aduse de consilierii social-democrați, precizând că și-a ”asumat să contribui la actul de coordonare a activităţii executivului local, nicidecum să mă identific, fără rezerve, cu procedeurile şi modalităţile de acţionare ale acestuia”.

De asemenea, viceprimarul Clujului a subliniat faptul că nu lor le datorează socoteală privind opiniile sale.

Într-un comunicat trimis presei clujene, consilierii locali ai PSD Cluj-Napoca cer demisia mea din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, invocând faptul ca „nu sunt în stare să reprezint clujenii și să respect instituția publică în care semnez statul de plată”. Reamintesc colegilor din PSD faptul că mandatul de reprezentare primit în calitate de consilieri locali se referă, înainte de toate, la drepturile şi interesele celor care ne-au onorat cu încrederea prin votul acordat, la realizarea a „tot ce stă în puterile şi priceperea noastră pentru binele locuitorilor acestui oraş”. În ceea ce mă priveste, în subsidiar, mi-am asumat să contribui la actul de coordonare a activităţii executivului local, nicidecum să mă identific, fără rezerve, cu procedeurile şi modalităţile de acţionare ale acestuia. Precum nici unul dintre mandatele amintite nu le datorez consilierilor PSD, nicidecum nu lor le datorez socoteală privind opiniile mele referitoare la oportunitatea afişării denumirii maghiare a oraşului: îmi menţin cu tărie ideea, ca nimeni nu are dreptul şi nu trebuie să conteste în Capitatala Europeană a Tineretului din 2015 autenticitatea vocilor care exprimă aceste solicitări ale comunităţii maghiare clujene. Susţin, în continuare, poziţia şi îndemnul UDMR Cluj, ca pentru a se face auzită, vocea voinţei colective trebuie întărită, prin adererea a cât mai multor cetăţeni – români şi maghiari, laolaltă - la demersurile democratice legale. În privinţa acuzelor manipulative privind închiputele instigări la nesupunere civică, îmi reiterez punctul de vedere, că este de datoria noastră, a tuturor oamenilor politici responsabili, să evităm, prin acceptarea unui dialog sincer şi veritabil, ivirea acestor tipuri de acţiune, care deşi îngăduite chiar prin esenţa regimurilor democratice, sunt indezirabile într-un oraş, precum al nostru”, a declarat Anna Horvath într-un comunicat de presă.

Comentarii Facebook