Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Alexandru Coroian, ar fi incompatibil


Tinerii social democrati il acuza pe vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj de incompatibilitate pentru ca pe durata mandatului a ocupat functii de conducere in Romtelecom si Cosmote Romania.

Organizatia de Tineret a PSD Cluj sesizeaza Agentia Nationala de Integritate (ANI) in cazul vicepresedintelui CJ Cluj, democrat-liberalul Alexandru Coroian.

"In decursul mandatului de consilier judetean, Alexandru Coroian a detinut in paralel si functii de conducere in compania Romtelecom: director al Romtelecom Cluj, manager de proiect la aceeasi companie si membru in Consiliul de Administratie al Cosmote Romania. In acest context ne intrebam daca raporturile contractuale dintre Romtelecom, Cosmote si institutii locale clujene nu-l faceau incompatibil pe Alexandru Coroiam avand in vedere ca cele doua societati mentionate mai sus au contracte cu adminstratia locala judeteana – Aeroportul International Cluj-Napoca, Tetarom si lista poate continua", a declarat Gabriel Oniga, presedintele TSD Cluj.

Social democratii mai sustin ca CJ Cluj are si acum contracte cu Cosmote Romania si Romtelecom.

"Consideram ca este necesara cercetarea elementelor identificate in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, conform dispozitiilor art. 90 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare: 'Consilierii locali si consilierii judeteni care au functia de ... administrator ... asociat la societatile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitati administrative-teritoriale, nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte, cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judetean respectiv ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau consiliile judetene respective'", a mai spus Oniga.

 

PDL Cluj raspunde PSD Cluj, care sesizeaza ANI in cazul Coroian: Remus Lapusan face afaceri cu RATUC

Comentarii Facebook