Uioreanu: Ministerul Educatiei si Catalin Baba au picat examenul de inscriere in clasa zero


Deputatul PNL Cluj, Horia Uioreanu, a declarat ca noul ministru al Educatiei, clujeanul Catalin Baba, a picat examenul de inscriere in clasa zero.

"Proaspatul ministrul al educatiei, domnul Catalin Baba, a picat primul examen din viata sa de sef peste educatie. Momentul ar putea fi considerat hilar daca nu ar avea repercursiuni asupra sute de oameni. Blocarea procesului de inscriere in clasa zero ar trebui sa se lase daca nu demisii sau demiteri, macar cu un gest de minima onoare, respectiv recunoasterea vinovatiei.

Desigur, domnul ministru Baba ar putea sa spuna ca ultimul racnet in materie de bulibaseala in educatie, clasa zero, nu ii apartine si ca, in timp, toate erorile vor fi corectate. Dar, pana la momentul corecturilor, zeci de mii de parinti s-au trezit ieri ca "minunata" aplicatie pentru inscrierea copiilor la scoala s-a blocat! Timp pierdut, nervi, lipsa de informatie, proceduri reluate, toate acestea numai pentru ca cineva a tinut sa intre in istorie ca promotor al unei idei. Nu conteaza daca aceasta idee este proasta si incalca dreptul constitutional al parintelui de a alege scoala copilului sau, noutate sa fie", a declarat Horea Uioreanu.

Parlamentarul sustine ca prin legea educatiei nationale parintii au posibilitatea sa isi inscrie copiii la ce scoala vor, dar in realitate lucrurile stau altfel. "Criteriile aplicate de minister ii obliga sa-i inscrie la scoala la care sunt arondati. Teoretic exista sansa ca, in ultima etapa de inscriere, copiii sa ajunga la scoala dorita. Din pacate, e doar teorie, sansele fiind infime. Este lense de inteles nemultumirea parintilor care ar fi dorit sa-si duca odraslele la o scoala aflata aproape de locul de munca, sau la una considerata ca fiind de elita. Domnul Baba, urmas vrednic al ministrului Funeriu, aplica principiile valabile pe vremea comunistilor, principii pe care le credeam disparute si inlocuite cu libera circulatie, chiar si in ceea ce priveste drumul copiilor in scoala", a mai afimat Uioreanu.

Inscrierile copiilor in clasa pregatitoare au inceput luni, 5 martie, dar timp de cateva ore procesul a fost blocat, deoarece serverul Ministerului Educatiei "s-a spart".

 

Explicatii halucinante! Softul pentru inscrierile in clasa zero si clasa I "s-a spart" din cauza unor caderi de tensiune

Comentarii Facebook