Vezi cum vor arata statiile de autobuz, dupa implementarea sistemului de ticketing FOTO SIMULARE

 

Primaria Cluj-Napoca a realizat o simulare pentru a vedea cum vor arata noile statii de autobuz, in care va fi implementat sistemul de ticketing. Modernizarea va viza 122 de statii de autobuz, intre care 87 exista deja.

 

Simularea a vizat liniile de transport in comun care leaga cartierul Manastur de cartierul Marasti, dar si din Piata Mihai Viteazu si din Parcul Central.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat ca finantarea pentru sistemul de ticketing si modernizarea statiilor de autobuz, troleibuz si tramvai va fi asigurata din fonduri europene. "Proiectul are o valoare de 7,3 milioane de euro, din care suma asigurata din fonduri europene este de 6,7 milioane de euro. Vor fi montate 30 de centre de vanzare, 136 de validatoare a biletelor si abonamentelor in statii, 327 de validatoare de tip dual in mijloace de transport in comun", a spus Sorin Apostu.

 

Edilul a precizat ca 87 de statii vor fi refacute si modernizate si alte 35 vor fi construite, urmand sa contina noile sisteme de eliberare a biletelor si abonamentelor cu valabilitate orara. "Vom inlocui treptat ghiseele actuale de eliberare a biletelor si abonamentelor cu aceste aparate. Vor fi mai multe decat ghiseele actuale si vom avea o eficienta mai mare. Pretul biletelor va ramane acelasi, daca nu chiar va scadea. Angajatii vor fi redirectionati spre alte servicii din cadrul RATUC. Biletele si abonamentele actuale vor functiona in paralele cu cele noi, cu valabilitate orara, pana cand clujenii se vor obisnui", a mai spus Sorin Apostu.

 

Proiectul este finantat din fonduri europene si va fi implementat pana in luna mai 2012.

 

Vezi si...

Sistem nou de ticketing in Cluj-Napoca. Din mai 2012 se va circula pe tronsoane orare

Comentarii Facebook