Sistem nou de ticketing in Cluj-Napoca. Din mai 2012 se va circula pe tronsoane orare


Circulatia pe mijloacele de transport in comun din Cluj-Napoca va suferi modificari majore, urmand sa fie introduse bilete si abonamente cu valabilitate orara.

Astfel, spre exemplu, clujenii care vor achiziona un bilet cu valabilitate de 60 de minute vor putea folosi in respectivul interval orar orice mijloc de transport in comun din oras, de la autobuz la tramvai.

"Transportul va deveni mai economic. Vom reduce pretul la bilete si abonamente sau le vom mentine la nivelul actual, chiar daca pretul carburantului va creste", a declarat primarul Sorin Apostu.

Sistemul de ticketing va fi finantat din fonduri europene. "Proiectul are o valoare de 7,3 milioane de euro, din care suma asigurata din fonduri europene este de 6,7 milioane de euro. Vor fi montate 30 de centre de vanzare, 136 de validatoare a biletelor si abonamentelor in statii, 327 de validatoare de tip dual in mijloace de transport in comun", a mai spus Sorin Apostu.

De asemenea, din fondurile europene, vor fi modernizate 87 de statii de autobuz si vor fi amenajate alte 35 de statii noi.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat ca pe tronsonul de tramvai, strada Bucium - Piata Garii, care va fi modernizat pana in luna mai 2012, va fi implementat in prima faza noul sistem de ticketing dupa terminarea lucrarilor. "Vom implementa aici in prima faza si apoi vom extinde sistem la nivelul intregului oras. Vom lasa sa functioneze si sistemul vechi pana cand clujenii se vor invata", a mai spus Sorin Apostu.

 

Edilul a mai anuntat ca angajatii Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj nu vor fi disponibilizati in urma introducerii noului sistem. "Cei care se apropie de varsta de pensionare vor fi pensionati, iar ceilalti angajati isi vor gasi un loc in noul sistem", a mai spus Sorin Apostu.

 

Vezi si...

Clujul va avea 53 de statii de inchiriat biciclete! VEZI cum ar putea arata standurile

Comentarii Facebook