Vești bune pentru milioane de angajaţi din România: Ciucă vrea să mărească valoarea tichetelor de masă din 2022


Valoarea tichetelor/bonurilor de masă s-ar putea dubla în următoarea perioadă, cel care a adus în discuție această mărire fiind chiar premierul Ciucă.

Aparent, s-ar putea dubla valoarea tichetelor de masă în anul 2022, a anunțat printr-o postare pe Facebook deputatul PNL Gigel Știrbu, după ce premierul Nicolae Ciucă ar fi declarat că angajații din România au mare nevoie de acest ajutor pentru a pute trece cu bine peste creșterea cheltuielilor.

Văd în presa românească o știre,cum ca PSD vrea să mărească valoarea tichetului de masă,informație neasumată, ci venită pe surse,ceea ce arată nimicnicia unor oameni. Propunerea de mărire a valorii tichetului de masa aparține Premierului Nicolae Ciucă, care intr-o discuție privată,cu subsemnatul, pe 29 martie a spus,citez ,’Domnule,aș vrea să propun Coaliției dublarea valorii tichetului de masă,deoarece cheltuielile au crescut și pentru angajații romani,cei care aduc plus valoare în România!`”, a scris deputatul PNL Gigel Ştirbu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prim Ministrul susține creșterea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei cât este acum, la o valoare care poate fi suportată de către bugetul de stat. Dragi colegi, lucrăm împreună pentru bunăstarea românilor, nu suntem la `Crosul Tineretului`, cine ajunge primul la linia de sosire. Prim Ministrul, NU dorește ca tichetele de masă să mai fie imaginea sărăciei! Pentru că adevărul contează!”, a mai adăugat acesta.

Tichete de masă 2022. Schimbarea din luna februarie

De la 1 februarie 2022, tichetele de masă, voucherele de vacanţă, tichetele cadou, culturale şi cele de creşă, care sunt acordate salariaţilor de către angajatori, vor fi emise doar în format electronic.

Drept urmare, tichetele nu mai pot fi emise în forma tipărit, cu excepţia celor emise până la data de 31 ianuarie 2022, care rămân valabile până la expirare. Schimbarea despre tichetele de masă pe care toţi românii trebuie să o afle a fost decisă în cursul lunii decembrie a anului trecut în cadroul unei ordonanţe de urgenţă.

OUG 130/2021, publicată în Monitorul Oficial pe 18 decembrie 2021, prevede că tichetele de masă emise în format tipărit vor fi eliminate, acestea urmând a fi eliberate doar pe suport electronice, respectiv pe card.

O altă schimbare de care românii trebuie să afle se referă la celebrele tichete cadou. Astfel de tichete pot fi oferite de angajatori doar proprilor salariaţi şi nu altor persoane, aşa cum era posibil înainte de intrarea în vigoare a OUG 130/2021, scrie Antena3.


Comentarii Facebook