Miercuri 24 Aprilie

Organizațiile PNL Cluj și Iași cer Congres Extraordinar pentru înlocuirea lui Florin Cîțu cu Nicolae Ciucă. Boc: ”Așa merge viața în partid”


Organizațiile PNL Cluj și Iași cer congres extraordinar pentru înlocuirea lui Florin Cîțu cu Nicolae Ciucă la șefia partidului, conform unor anunțuri făcute de deputații Alexandru Muraru și Sorin Moldovan. Peste 30 de organizații au luat decizii similare vineri, 1 aprilie,  potrivit informațiilor G4Media.

Deputatul Sorin Moldovan, din județul Cluj, a transmis vineri, 1 aprilie, că PNL și-a asumat guvernarea „într-un moment foarte dificil” și a acceptat o coaliție cu PSD „din dorința de a avea stabilitatea necesară într-un context de securitate periculos pentru regiunea noastră dar și pentru începerea și finalizarea proiectelor importante pentru țară”.

Moldovan a subliniat că în 2024 își dorește să spună ce a realizat, „nu să dau vina pe partenerul de guvernare pentru nerealizări”, iar premierul Nicolae Ciucă „a demonstrat că are toate calitățile necesare pentru a conduce un Guvern de Coaliție”.

Într-o ședință extraordinară a Biroului Politic Județean PNL Cluj pe care am avut-o în această dimineață, am susținut nevoia de schimbare la nivelul conducerii naționale a partidului. Motivele pentru care susțin această schimbare sunt legate de modul în care conducerea partidului se raportează la Guvernare și în special la criticile nefondate aduse unui Guvern din care facem parte. Ori, să te afli la guvernare și în același timp să ai un discurs tipic de opoziție este marcă înregistrată a altui partid politic (USR), nu a #PNL. Ne-am asumat guvernarea într-un moment foarte dificil, ne-am asumat o coaliție cu PSD din dorința de a avea stabilitatea necesară într-un context de securitate periculos pentru regiunea noastră dar și pentru începerea și finalizarea proiectelor importante pentru țară”, a declarat Moldovan.

În 2024 îmi doresc să pot spune ce am realizat, nu să dau vina pe partenerul de guvernare pentru nerealizări. Premierul Nicolae Ionel Ciucă, deși nou în politică, a demonstrat că are toate calitățile necesare pentru a conduce un Guvern de Coaliție, ceea ce îl face, din punctul meu de vedere, omul potrivit pentru a conduce Partidul Naţional Liberal în perioada următoare. Deși rămân cu dezamăgirea că interesele personale ale unora au depășit nevoile și interesele țării, important este să învățăm din greșeli și să le corectăm atunci când este cazul”, a mai transmis acesta.

Boc: „Așa merge viața în partid”

Biroul Permanent Județean (BPJ) al PNL Cluj s-a întrunit vineri, 1 aprilie, de la ora 09.00, iar președintele Daniel Buda a fost mandatat de Emil Boc și echipa lui să susțină Congresul extraordinar prin care se încearcă înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia partidului. La întrebarea unor liberali clujeni, despre cum poate fi prezentată această decizie în spațiul public, având în vedere că organizația PNL Cluj s-a numărat printre cei mai mari susținători ai lui Cîțu, greii politicii clujene Boc și Buda au răspuns că „așa merge viața în partid”.


Comentarii Facebook