Miercuri 24 Aprilie

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, sărbătorește Ziua NATO la Cluj


Ministerul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va sărbători Ziua NATO, la Cluj, la Comandamentul Diviziei 4 Infanterie. 

Vasile Dăncu, participă duminică, 3 aprilie, începând cu ora 9:00, la ceremonia militară care se desfășoară la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca. Astăzi, duminică, cu prilejul sărbătoririi Zilei NATO, în toate unitățile Ministerului Apărării Naționale vor avea loc ceremonii dedicate, în care vor fi ridicate pe catarg drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice.

La sediul Ministerului Apărării Naționale are loc, de la aceeași oră, o ceremonie similară, în prezența secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

România a aderat în mod oficial la NATO, în urmă cu 18 ani, la 29 martie 2004, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, urmând ca, la 2 aprilie 2004, să aibă loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare ublică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Sursa Foto: Clu24


Comentarii Facebook