Veste proastă despre Spitalul Regional de Urgență Cluj

 

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a dat o veste proastă clujenilor, care așteaptă de ani de zile construirea unui Spital Regional de Urgență, pe amplasamentul din Florești.

 

Terenul pentru construirea spitalului a fost alocat acum câțiva ani, la intrare în comuna Florești, dar trebuie reactualizate studiile de fezabilitate, pentru a putea fi atrase fondurile europene.

 

În 2014, am convenit cu cei de la Comisia europeană finanțarea acestor spitale regionale de urgență. Dacă tu vezi ca și autoritate locală veză că Ministerul Sănătății nu se mișcă lucrurile faci ceva și îți dai interesul. Cei de la local pot începe ei să facă documentația, până când se vor stabili ultimele detalii pentru finanțare. Dacă la Cluj nu se mișcă lucrurle, banii vor merge la Iași sau la Craiova. Acum, finanțarea europeană pentru aceste spitale regionale nu e suficientă pentru toate cele trei spitale”, a tras un semnal de alarmă Eugen Teodorovici, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Candidatul PSD la Consiliul Local Cluj-Napoca, expert în fonduri europene și vicepreședinte al organizației PSD Cluj-Napoca, Gabriela Ciot, a spus că autorirățile locale ar fi trebuit să consulte experții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj.

 

Reprezentanții PNL l-au contrat pe Teodorovici zilele trecute: ”Îl informăm pe domnului Teodorovici faptul că, potrivit Comisarului European pentru Dezvoltare Regională, doamna Corina Creţu, România nici măcar nu a notificat Comisia Europeană în legătură cu identificarea amplasamentelor pentru cele 3 spitale regionale, iar nerealizarea hărţii cu infrastructura medicală, care era în atribuţia Executivului, poate întârzia acest proiect sau chiar să îl compromită. Interesul arătat acum de către PSD pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj este un interes vădit ipocrit, lansat cu ocazia campaniei electorale. Nu putem uita cum în luna septembrie a anului trecut, ministrul Sănătăţii de atunci, Nicolae Bănicioiu, membru marcant al PSD, aflat în vizită la Cluj, anunţa cu surle şi trâmbiţe finalizarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj într-un interval de 3 ani. Iată că s-a scurs aproape 1 an din cei 3 şi Spitalul Regional este în acelaşi stadiu”, au transmis liderii PNL Cluj.

Comentarii Facebook