Miercuri 24 Aprilie

Cornel Itu: Proiectul Tetapolis poate deveni un pol de creștere pentru absolut toată regiunea de Nord Vest a țării!

 

Candidatul PSD la Consiliul Județean Cluj, deputatul Cornel Itu a anunțat recent că proiectul Tetapolis va deveni un pol de creștere pentru absolut toată regiunea de Nord Vest a țării.

 

Înalta tehnologie este de departe domeniul care va conduce la dezvoltarea Clujului, pe termen lung. Am înțeles perfect demersul asociațiilor și al clustere-lor de IT, precum și planul societății Tetarom, care în prezent are în administrare cele trei parcuri industriale patronate de Consiliului Județean. Am făcut demersurile pentru a transfera din custodia CFR-ului, un teren important, care va putea fi lipit de actualul parc industrial de pe strada Tăietura Turcului din Cluj Napoca. Am încredere că aici vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune, poate chiar din țară. Este vorba despre proiectul Tetapolis, care va deveni un pol de creștere pentru absolut toată regiunea de Nord Vest a țării. Consiliul Județean împreună cu universitățile clujene și asociațiile de IT sunt parte din acest proiect, nu ne rămâne decât să definitivăm etapa de transfer a terenului”, a declarat deputatul Cornel Itu.

 

Tot în nota proiectelor sale pentru județul Cluj, social-democratul a mai comentat și lipsa investițiilor în infrastructura sportivă, dispariția centrelor de excelență pentru copii și juniori, absența unui cadru legislativ coerent și fără echivoc, a făcut ca mai multe ramuri sportive să moară: ”În condițiile date, cred că e necesar să regândim sistemul sportiv din România. Regionalizarea din zona administrației publice poate fi aplicată cu succes în sport. Astfel am avea structuri sau cluburi sportive regionale, susținute din resursele acelei regiuni. Și în funcție de contextul și specificul zonei, fiecare se va putea concentra pe o anumită ramură care să producă, în consecință, performanță. Reprezentanții regiunii pot gândi și genera programe de investiție în zona asta mult mai ample și chiar mai aplicate. Gândiți-vă doar că un centru sportiv de excelență dintr-o regiune are o bază de selecție importantă ce cuprinde câteva județe”.

Comentarii Facebook