Verificări pe drumul penal Răchițele-Prislop-Ic Ponor. S-a trecut la al doilea strat de asfalt - Galerie FOTO

 

Autoritătile au făcut verificări pe drumul Răchițele-Prislop-Ic Ponor, unde s-au reluat lucrările începute în 2009 și neterminate la timp. DNA Cluj face o anchetă în privinta betoanelor folosite pe acest drum. 

 

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au făcut o serie de verificări cu privire la calitatea și conformitatea lucrărilor. Aceștia nu au găsit nicio neregulă sau neconformitate în ceea ce privește lucrările executate până la această dată.

 

De asemenea, în data de 8 septembrie 2015, a avut loc faza determinantă la lucrările de așternere a primului start de asfalt (binder cu o grosime de 6 centimetri). Și în acest caz s-a constatat conformitatea lucrărilor.

 

La data de 9 septembrie 2015, Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL efectua, în continuare, lucrări de așternere a primului strat de asfalt. Totodată, în urma fazei determinante, asocierea a demarat și lucrările de așternere a celui de al doilea strat de asfalt (strat de uzură, asfalt cu o grosime de 4 centimetri).

 

Astfel, pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (aproximativ 14 kilometri) s-a turnat primul strat de covor asfaltic pe o lungime de peste 10 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, și cel de al doilea start de asfalt (stratul de uzură) pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

 

Pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății SC Cridov SRL (aproximativ 6 kilometri) erau executate lucrări de așternere a primul strat de asfalt pe o lungime de 5,3 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

 

Tot în aceste zile sunt în plină desfășurare lucrările de montare a stâlpilor metalici pentru parapeți.

 

Lucrările pe acest drum au început în 2009, prin firma unui consilier local PDL din Turda. O expertiză a stabilit că au fost folosite betoane inferioare calitativ, iar conducerea Consiliului Judetean Cluj a făcut plângere la DNA Cluj, fiind declanșată o anchetă.

Comentarii Facebook